بهداشت حرفه ای

بهداشت حرفه ای

ایمنی و بهداشت حرفه ای
بهداشت حرفه ای

بهداشت حرفه ای

ایمنی و بهداشت حرفه ای

فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP

فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP

موضوعات:
  • مفاهیم تصمیم گیری
  • تصمیم گیری چند شاخصه
  • تاپسیس TOPSIS
  • تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی AHP
  • روش حداقل مربعات (least squares method) 
  • روش حداقل مربعات لگاریتمی (logarithmic least squares method)
  •  روش بردار ویژه (Eigenvector Method)
  • روشهای تقریبی (Approximation Method)
  • محاسبه وزن نهایی
  • محاسبه نرخ ناسازگاری
  • الگوریتم محاسبه نرخ ناسازگاری یک ماتریس
  • الگوریتم محاسبه نرخ ناسازگاری یک سلسله مراتبی

دوره ایمنی کار در ارتفاع

دوره ایمنی کار در ارتفاع

به طور عام کار کردن در هر مکانی که امکان سقوط و صدمه به شخص وجود دارد جز فعالیت های کار در ارتفاع محسوب می شود. ایمنی کار در ارتفاع از آن جهت دارای اهمیتی بسیار بالا می باشد که در کوتاهترین زمان ممکن اتفاق می افتد و اکثرا دارای پیامد های بسیار بدی می باشد.

الزامات عمومی جهت کار در ارتفاع شامل ساماندهی، برنامه ریزی و صلاحیت افراد شاغل در این فعالیت ها می باشد. کار در ارتفاع بایستی به طور مناسب برنامه ریزی شود و هم چنین به طور کاملا منظم و دقیق نظارت گردد. تمامی افرادی که در ارتفاع کار می کنند بایستی صلاحیت های لازم برای انجام این کار را داشته باشند و توسط متخخص کار در ارتفاع آموزش های کافی را هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی ببینند.

سقوط از ارتفاع باعث صدمات جبران ناپذیری می شود و غالبا به دلیل برهم خوردن تعادل فرد در اثر لغریدن، سر خوردن و … اتفاق می افتد. سقوط ممکن است در سطح زمین و یا در سطح پائین تر از آن روی دهد. هم چنین اشیاء نیز ممکن است در اثر سقوط به افرادی که در مسیر آنها هستند نیز برخورد کرده و منجر به صدمات گردد.

با نگاهی کوچک و کوتاه متوجه خواهیم شد که حوادثی که در اثر کار در ارتفاع اتفاق افتاده اند اکثرا دارای پیامد بسیار بالائی بوده و گاها منجر به فوت شده اند. این آمار و ارقام اهمیت کار در ارتفاع را در چندان می کنند و باعث می شود که با جدیت و اهمیت بیشتری به این مهم بپردازیم .

بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی کشور ۴۴ درصد حوادث منجر به فوت در کشور ناشی از سقوط از ارتفاع است . بر اساس تجربه میتوان مدعی شد که در کشور ما هیچ کارفرمایی در کارگاه ساختمانی خود مسائل ایمنی را به طور کامل رعایت نمیکند و مشخص ترین اقدامی که در برخی کارگاهها می توان در خصوص رعایت ایمنی کار مشاهده کرد،آویزان کردن چند کلاه ایمنی بر روی میخ های دیوار است که آنهم از ترس ورود ناگهانی بازرسان کار آویخته شده است.

ادامه مطلب: دوره ایمنی کار در ارتفاع

طراحی تهویه بیمارستان

طراحی تهویه بیمارستان

تاسیسات تهویه مطبوع

اهمیت و حساسیت بحث تهویه مطبوع در بیمارستان سبب شده است که طراحی تاسیسات مکانیکی آن را از پیچیدگی خاصی برخوردار کند. در نتیجه دقت در محاسبات و رعایت اصول استانداردهای بین المللی که در مورد بیمارستانها وضع شده است بایستی دقیقاً مد نظر تاسیسات باشد، از طرفی بحث درمان بیمار در کنار ایجاد شرایط آسایش انسانها نیز از نکات اساسی تهویه مطبوع در بیمارستان است .

تمامی فضاهای یک بیمارستان اعم از اتاقهای عمل، جراحی، ریکاوری، بخش های بستری، آزمایشگاهها و ... نیاز به گرمایش در زمستان و سرمایش در تابستان را دارند. دما و درصد رطوبت و نیاز هوای تازه در بعضی از فضاها دارای اهمیت زیادی است و در بعضی دیگر از فضاها دارای اهمیت خاصی نیست. برای آشنایی با نحوه طراحی و انتخاب سیستم های مناسب تهویه مطبوع در بیمارستان ابتدا بایستی با مبانی طرح آشنا شویم.

شرایط طرح داخل تحقیقات پزشکی نشان داده شده است که کنترل دما و رطوبت و استفاده از تهویه مطبوع برای معالجه و درمان بیماران بسیار موثر و مفید است . برای مثال تامین محیط گرم برای مدت نسبتا طولانی سبب بهبود بیماران مبتلا به روماتیسم می گردد .

همچنین در بیماران قلبی که سیرکولاسیون خون جهت دفع حرارت از بدن به خوبی عمل نمی کند، توصیه می شود ، در شرایط آب و هوایی مناسب که سبب دفع حرارت از بدن توسط تشعشع و تبخیر می گردد ، قرار گیرند .

تمامی موارد فوق بیانگر این مطلب است که بحث تهویه مطبوع در بیمارستان علاوه بر ایجاد آسایش انسان هدف درمان را نیز دنبال می کند . همچنین فرق عمده سیستمهای تهویه مطبوع بقیه ساختمانها با بیمارستان این است که شرایط طرح داخل بایستی شرایط تمیز و عاری از عفونت و آلودگی باشد. برای رسیدن به این هدف بایستی مسیر حرکت هوا در تمامی فضاها تحت کنترل باشد.

فیلتراسیون هوا و خارج نمودن هوای محیط کثیف و بودار نیز از وظایف طراحان تاسیسات بیمارستان است .

ادامه مطلب: طراحی سیستم های تهویه بیمارستان

ایمنی در تخریب ساختمان ها

ایمنی در تخریب ساختمان ها

عملیات تخریب ساختمان بطور ذاتی و طبیعی فرآیندی خطرناک است و در بسیاری از فعالیت های عمرانی و ساختمانی به عنوان اولین و حساس ترین بخش از عملیات اجرایی می باشد که تعداد حوادث در آن بسیار بالاست.

طی سال های اخیر به دلیل رشد روز افزون ساختمان سازی آمار حوادث ناشی از کار افزایش چشمگیری داشته و بالاترین رتبه از نظر تعداد حوادث ناشی از کار را به خود اختصاص داده است که نمایان گر این مطلب می باشد که تخریب های غیر اصولی، تبعات و آسیب های جانی و مالی سنگینی را به همراه داشته است.

این حوادث اغلب به علت عدم شناسایی خطرات بالقوه و عدم آموزش صحیح کارگران اتفاق می افتد.از این رو به وسیله شناسایی و ارزیابی خطرات محیط کار می توان از بسیاری از حوادث پیشگیری کرد

طبق اعلام اداره کل بازرسی وزارت کار و امور اجتماعی حوادث منجر به فوت در بخش ساختمان 14.5 درصد است که این رقم در سایر بخش ها 9.6 درصد می باشد.همچنین 22 درصد حوادث ساختمانی در زمان آماده سازی و تخریب و 61 درصد در حال احداث رخ می دهد.

ادامه مطلب:  ایمنی در تخریب ساختمان ها

معرفی وبلاگ


با سلام خدمت کاربران عزیز


این وبلاگ زیر نظر سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای ایجاد شده است و در نظر دارد که مطالب سایت را به صورت خلاصه و مفید در اختیار کاربران قرار دهد. از همراهی شما بزرگوان سپاسگزام